3 Ocak 2019 Perşembe

PERVANE MİSALİ ATEŞE YANDIM

İyisiyle kötüsüyle acısıyla tatlısıyla bir yılı daha geride bıraktık. 2018 hakkında tek kelam etmeden geçip gitmek istemezdim ama yazma enerjim sıfır hatta sıfırın altına düşünce elimde olmadan iş buralara kadar gelmiş oldu.Neyse sağlık olsun diyerek kaldığımız yerden devam edelim istedim.

2018 bizim için yine bir sınav yılıydı.Üstelik bir gecede sistemi tamamen değişen bir sınavın mağduru olduk.Tüm yılı stres ve kaygıyla geçiren İpek kızım alnının akıyla çıktı bu sınavdanda.
Sınav bitti derken bu sefer okul tercihi cenderesine girdik neyse ki en doğru kararı vereceğinden emin olunca hepimiz rahat bir nefes almış olduk.Şimdilerde mutlu bir şekilde hazırlık sınıfında öğrenimine devam ediyor.



Evin büyük kızıyla ilgili artık bir dahilimiz yok nitekim o artık kendi kanatlarıyla uçmakta.

2018'in en güzel hediyesi evimize tatlı bir neşe getiren charlotte oldu. Hayatta yapamam dediğim  bir şeyi daha paşa paşa yapmış oldum.Evde hayvan beslemek ve ben hiç olmayacak bir işti ama oldu . Pek de güzel oldu. Hepimize  çok iyi geldi.

İstanbul a alıştın mı dersen ne yalan söyleyeyim hiç alışamadım.Daha doğrusu alışmakta istemiyorum. Dışarılarda olup arada bir gelmeyi tercih ederim her zaman. Onun için emekli olacağım günü iple çekiyorum.

Bizim gündemimiz böyle iken ülke gündemi de pek iç acıcı değildi 2018 de.Ekonomik krizler siyasal krizler işsizlik mutsuzluk umutsuzluk ne ararsan var ama değişen hiçbir şey yok. Diyeceğim o ki tuhaf zamanlardayız ...


2018 yazını haziran başlarında küçük bir tatille Marmaris'te ailece geçirdik.Sonrasında hiç birimizin planı birbirine uymayınca ayrı ayrı takıldık.Bu da ayrı bir deneyim oldu bizim için.


Sonbaharla birlikte her şey tekrar yoluna girince rutin hayatımız kızlar okula biz işe şeklinde devam etti.Her zaman şükrettiğim şeylerin başındadır  hayat rutini her şeyin yolunda olduğunun göstergesidir benim için.

Döviz kurları almış başını giderken 2018 yılını yurtdışı gezisi yapmadan kapatmayı düşünüyordum. Gel gör ki sevgili eşimin gönlü buna razı olmadı:) üstelik kaça patlarsa diyerek normal zamanlarda   bile çok pahalı olarak bildiğimiz Kopenhag' a bilet alırken buldum kendimi.Biletleri cebe atıp Kasımın son haftası düştük yollara.Işıl ışıl pırıl pırıl ama buz gibi Kopenhag sokaklarında adım adım gezdik.Yola düşme hali turist olma halleri en sevdiğimiz zaten neresi olsa fark etmez bize.Dolu dolu altı gün geçirip evimize döndük.Felekten bir altı gün çalmanın keyfiyle Kasım  ayını da bitirmiş olduk.


Yılın son ayı son günleri en sevdiğim  canım Aralık yavaş geçsin istedim ama ne mümkün yıldırım hızıyla geçti gitti. Ağacımız ışıltımız süsümüz püsümüzle ruhuna uygun zamanlar geçirdik.Son gününü de  dost meclisiyle evimizde uğurladık.

Bizim için 2018  in hükmü böyle geldi geçti .Sağlıkla nefes alarak  uyandığımız günlerin  şükrünü yaşarken herşey için çok teşekkür ederim Hayat... 





      

6 yorum:

www.macerakitabim.com dedi ki...

Demek aralık ayını çok seviyorsun. En çok buna sevindim. Çocukların da bizlerin de sınavları bitmeyecek herhalde. Okul bu kadar yürek daraltmamalı ama ne yapalım. Ben ülkenin durumuna alışamıyorum bir türlü. elimde bir yelpaze devamlı üstüme üstüme gelen mutsuzluk bulutlarını dağıtmaya çalışıyorum. Bu sene için hiçbir planım yok. Sadece beni mutlu eden şeylere yönelmeye çalışacağım. Bunun için de bol bol okuyup bloga yazmaya çalışacağım. İçimin durulduğu yerler buralar. Bütün yaz sizi bize davet edelim, sıcak bir yaz sabahında bir kahvaltı sofrasında buluşalım istedik. Ama hastalıklar, gidip gelmeler olunca olmadı. 2019 da artık ne sofrası olursa orada buluşalım olur mu?

Yeni yılda her şey gönlünce olsun. Sıkı sıkı sarılırım sana.

laleninbahcesi dedi ki...

İstanbul'a alışmak da zor,ondan kopmak da.Bu benim bile tanıyamadığım İstanbul'a ne desen haklisin.
Umarım ve dilerim ki 2019 hepimize çok daha iyi gelsin.Allah bizi rutinden ayırmasin.
Sevgiler Reyhancim.

Çileksuyu Sibel dedi ki...

Sahane bir 2019 dilerim...:) Ben de listesiz bir yili buyur etmenin hafifligindeyim:)

Nazpek dedi ki...

Ah özlemciğim işte bu yüzden alışamıyorum İstarbula hiç bir şeye yetişemiyorsun.Her şey yarım kalıyor baksana en kısa zamanda görüşelim dedik ama aradan yıl geçti:) sağlık olsun da gerisi boş diyelim...
Sevgiyle kucaklıyorum.

Nazpek dedi ki...

Sağol Lala Abla hepimize iyi gelsin 2019

Nazpek dedi ki...

Bu yılı şöyle rahat rahat yaşayalım degilmi Sibel:)
Gelişine liste miste olmadan:))