28 Şubat 2009 Cumartesi

*YARI YOL*


Bu gün nedendir bilmediğim tuhaf bir hüzün içersindeyim.Hani hiçbiryere sığamama durumları olur ya işte öyle.Sabah kalkıp işe geldim minik kuşlar kapıdan uğurladılar annelerini.Yürürken sessizce yağan yağmurda eşlik etti bana.Nerden aklıma geldi bilmiyorum ama yaş otuzbeş yolun yarsı şiiri aklımda.halbuki 35 i devireli nerdeyse iki yıl oluyor.Böyle bir ruh hali içindeyken Can Dündara ait "Hayat ve Ben" adlı yazıyı okudum çok hoşuma gitti son paragrafını da buraya yazmak istedim.




























*Baktım ki ikinci yan kapıda... ve hayatın ceza sahası yakın...
Doldurdum bir kara kutuya 35 yılın hesabını. Acılar, sancılar bir çekmecede, sevdalar diğerinde... Bir yerde hüzünler ve korkular, bir üstte sevinçler ve zaferler... Kat kat, dizi dizi dizdim kullanılmış takvimlerimi...
Sabırla kapattım kutuyu, sevgiyle mühürledim ağzını...
İlk yarı bilançom o benim:
Yangında ilk kurtarılacak... kazada ilk açı­lacak...
Yarımlar tam olduğunda kara kutuyu açıp bakanlar teşhis, koyacaklar halime... "Çok mutlu olmuş, fazla yüksekten uçmuş zavallı" diyecekler, ya da "sebepsiz alçalmış... Bile bi­le vurmuş kendini dağlara..."
Fakat kara kutu ancak bir kısmını söyleye­cek hikayenin...
Kalanı benimle gelecek...
Dağların yamaçlarına savuracağım en mahrem hatıralarımı...
Reyhanlar
saklayacak sırlarımı..
Skoru bir tek Ege'nin suları bilecek... Deni­ze kavuşabilirse eğer içimdeki nehir... Hayat: 0... Ben: 1 *

6 yorum:

karamel mutfak dedi ki...

Hüzünlenmekte sevinmekte hepsi biz insanlar için degilmi?ama benim üzüldügüm ve yapmaktan da vazgeçemedigim hatam dünü dünde bu günü bugünde yaşamamak .Umarım gönlündeki hüzün yıldız kayması kadar kısa zamanda sevice dönüşür arkadaşım.

serrose dedi ki...

Bu ara pek cogumuzda buhran havasi gecer gider insallah en kisa zamanda

Adsız dedi ki...

ayy canım bazen bende öyle bir ruh hali alıyorum.o yüzden seni anlayabiliyorum.

laleninbahcesi dedi ki...

nazik öneriniz için teşekkür ederim. Sizi böyle bir zahmate sokmak istemem. Temmuz ayında kısmetse Orduya geleceğim. O zaman inşallah. Sevgilerimle

AskinAy dedi ki...

canimsin sayfan harika olmus cok begendim:)ve yüzündeki gülücüklerin hic eksik olmasin diyecegim yolun yarisi degil yas ilerledikce cocuklarimizda büyüyor ve onlarin güzelligini görerek sükretmek lazim gecen yillara lütfen üzme kendini sakin öpüyorum senide cici kizlarinida sevgilerimle güzel günler diliyorum,..

Opal dedi ki...

Nazpek'cim, uzun bi yorum olucak ama bak usenmedim etmedim yazayim dedim:)) siirin aslini once yaziyoruzzz, sonra da mantigimiza bi vuruveriyoruz. (nasil iyi mi yemek tarifi gibi oldu bak!)

yaş otuz beş! yolun yarısı eder.(HIC DE BILE! 1-OLUM YASA BAKMAZ 2-O CAHIT SITKI TARANCI AMCAMIN ZAMANINDAYMIS, ARTIK INSAN OMRU UZADI, TIP COOOK GELISTI!)
dante gibi ortasındayız ömrün.(DANTE 70 YASINDA OLDUYSE, BIZ DE O YASTA MI OLUCEZ DEMEKTIR ALLA ALLA)
delikanlı çağımızdaki cevher,
yalvarmak, yakarmak nafile bugün,(PARDON 35 YASINDA TUM ENERJI GIDIYO MU? VIAGRA BILEM VAR ARTIK!)
gözünün yaşına bakmadan gider.
şakaklarıma kar mı yağdı ne?(SAC BOYASI VAR CANIMM, HEMI DE DOGAL OLANINDAN, SACINI HIC YIPRATMIYO!)
benim mi allahım bu çizgili yüz?(BOTOX VAR, HADI BOTOX ISTEMIYOSAN YUZUNU 1 AYDA GERIVEREN KREMLER VARR, CIZGILERE SON!)
ya gözler altındaki mor halkalar? (ONUN DA KREMI VAR, KREMINI ISTEMIYOSAN SIYAH UZUM CEKIRDEGINDEN KUR YAPIYOSUN KALMIYO BILEM, AYRICANA GOZALTI MORLUKLARINI KAPAMAK ICIN MAKJAY MALZEMELERIMIZ MEVCUT)
neden böyle düşman görünüyorsunuz;
yıllar yılı dost bildiğim aynalar? (BU KADAR BAKIMI YAPTIKTAN SONRA , AYNALAR SANA DUSMAN DEGIL, EN GUZEL ARKADAS GIBI GOZUKUR BE)
zamanla nasıl değişiyor insan!(O SENIN ZAMANINDAYMIS AMCA! BEN GORUYORUM 50'LIK ADAMLAR DELIKANLI GIBI DOLANIYOLAR WALLA)
hangi resmime baksam ben değilim:
nerde o günler, o şevk, o heyecan?
bu güler yüzlü adam ben değilim
yalandır kaygısız olduğum yalan. (BAK BURASI SANA KALMIS, EGER KENDINI RUHEN KOTU HISSEDIYOSAN , ANTIDEPRESAN ILACLARIMIZ VAR, KOLUN KIRILINCA DOKTORA GIDIYOSUN DA , MORALIN BOZULUNCA NIYE GITMIYOSUN?)
hayal meyal şeylerden ilk aşkımız;
hatırası bile yabancı gelir.
hayata beraber başladığımız
dostlarla da yollar ayrıldı bir bir;
gittikçe artıyor yalnızlığımız (SEVGINE KARISAMAM BAK, INSANLIK HALI KAVGALAR FALAN OLUR AMA YALNIZ KALMA DUNYADA MILYARLARCA INSAN VAR, ARKADAS DOST EDINMEK OYLE KOLAY KI)
gökyüzünün başka rengi de varmış!
geç farkettim taşın sert olduğunu.
su insanı boğar, ateş yakarmış!
her doğan günün bir dert olduğunu,
insan bu yaşa gelince anlarmış.(BAK NE GUZEL ISTE! ZAMANLA BIRLIKTE ALGILARIMIZ DAHA COK GELISIYOR. DAHA NE ISTIYOSUN KI? AYRICA "DOGAN GUN DERT" DEMISSIN, BURDA DA SANA IYI BI PSIKIYATR TAVSIYE EDIYORUM 15 GUNE HICBISEYIN KALMAZ)
ayva sarı nar kırmızı sonbahar!
her yıl biraz daha benimsediğim.
ne dönüp duruyor havada kuşlar?
nerden çıktı bu cenaze? ölen kim?
bu kaçıncı bahçe gördüm tarumar.(OLECEGINI BILEREK YASAMADIN MI BUNCA SENE AMCA? HEM KUSLAR HAVA DONER KI , YANI BU ANORMAL BI DURUM DEGIL.. YASAM DONGUSU BIRI OLUR BIRI DOGAR)
n'eylesin ölüm herkesin başında.
uyudun uyanamadın olacak
kim bilir nerde, nasıl, kaç yaşında?
bir namazlık saltanatın olacak.
taht misali o musalla taşında. (HAH BAK SEN DE ANLAMISSIN KI OLUM HERKESIN BASINDA, AMA 35 YASINDA BU KADAR KARAMSAR OLUNMAZ KI! SEN BU SIIRI YAZARKEN KAC TANE COCUK , GENC -35 YASININ ALTINDA SAYISIZ INSAN- OLDU..HEM UYKUDA OLMEK EN GUZELI, NIYE BUNU DA KORKUTUR GIBI YAZMISSIN KI? OF BE AMCA OFFF..BUNLARI KAFANA TAKMASAYDIN, BELKI SIMDI HALA YASIYODUN!)