5 Şubat 2013 Salı

BRUGGE




Görülmeye değer bir şehir Brüjj ismini okuduğum gibi yazıyorum çünkü bu daha hoşuma gidiyor.Hansel ve Gratel masalından çıkma çikolata evlerle dolu bir orta çağ kenti… O kadar güzel ki  köşeden dönünce masal kahramanlarından biriyle karşılaşacakmış gibi  insanı masalın içinde tutuyor adeta…

Bir diğer  güzel ayrıntı Minnewater yani Aşk Gölü. Brüjj’ün kuğularını gördük burada. Öykü şöyle: Şehrin ileri gelen yöneticilerinden Pieter Lanchals 1488 yılında suçlu bulunarak idam edilir.  Habsburg ailesinin denetiminde olan bu şehirde olanları duyan Kral Maximilian tüm şehri kuğulara bakmakla cezalandırır. Brüjj halkı bu cezayı harfiyen uymuş zira  kuğular bu gün şehrin semboli haline gelmiş.

Bir diğer sembolde dantel.Hikayeye göre kocalarını ardı arkası kesilmez uzun savaşlara yollayan Brüjj’lü kadınlar akabinde manastırlara kapanır bir yandan eşlerinin sağ salim yurtlarına dönmeleri için dua eder bir yandan dantel örerlermiş. Böylelikle ileride büyük bir endüstriye dönüşecek olan dantel işi ortaya çıkmış. 

Orta Çağ'dan kalma mimarisi II. Dünya Savaşı'nda zarar görmediği için bozulmadan korunmuş, değişik çikolataları, danteli, kanalları,kuğuları ve Belçika birası ile ünlü turistik bir kent Brüjj bence benelüks turunun en güzel şehri. 
Haydi sizi masal diyarına, güzel bir müzikle seyre davet ediyorum tıklayın izleyin:)







2 yorum:

lale dedi ki...

ayıptır sölemesi,çeyizimde burada dokunma danteller var, annem çok severdi...

annemahsustan dedi ki...

Ayıptır söylemesi çok güzel vakit geçirmişliğim var buralarda: )))

Bir de Gent var ki kalmalara doyamadığım...