21 Eylül 2010 Salı

GÜNLER GEÇERKEN

Köprüden önce son çıkışı kaçırdık.Miskin bir bayram  tatilinden sonra  evimizin yeni okullusu İpek hanımın uyum haftasını icra ettik ardından topyekün eğitimli günlere başlamış olduk.


06.45 itibariyle çalan alarm, kahvaltı sofrasına oturana kadar yaklaşık dakikada bir hadi hadi diyen bir anne şeklindeki sabahlarımıza geri döndük.


Öyle böyle derken yaz da bitti.Bu sene nedense bir dolu  kışlık hazırlık yapasım var.Anneme ne gereksiz işler derken şimdi neyi nasıl saklasam diye şaşırıyorum.Fasulye ve bamya işi tamam hazırlayıp attım dolaba.Sırada domates sosu var geçen yıl yaptıklarım çok güzel olunca bu sene daha fazla yapayım dedim.Tabii senmisin böyle diyen bir liralık domates oldu ikibuçuk lira.Ama olsun kışın o plastik  görünümlü domateslere mahkum olacağıma yaparım mis gibi kavanoz kavanoz sosumu bakarım keyfime diyerek Üşenmeden öğlen arası pazarın yolunu tuttum.Gönlüme göre aldım domatesleri Akşama hepsi kavanoza girecek.Kışın kah çorbamızda kah makarnamızın üstünde soframıza geleceği günü bekleyecek.

2 yorum:

laleninbahcesi dedi ki...

Bu seneki domates fiyatları gerçektende çok şaşırtıcı hem de bizim gibi tarım ülkesi sayılan bir ülkede... Ama üç tarafı denizlerle çevrili yurdumda en pahalı balığı da yiyen biz değilmiyiz...
Ağız tadıyla yiyin kış hazırlıklarınızı ve yeni eğitim öğretim yılı hepimize hayırlı olsun... öğrenciye de , öğretmene de:)

Sezsel by Sezgi dedi ki...

Kışa hazırlık yapmak çok mantıklı ..Bizde çok hazırlnaırız.Birde benım hoşuma gidiyor.. huzur verıyor bana kışa hazırlık zamanları...