20 Mart 2017 Pazartesi

52 Liste Projesi & Liste 12



52 Liste Projesi & Liste 12: En çok beğendiğiniz özelliklerinizin listesini yapın:

Öncelikle bu listeyi yazmadan önce evde küçük bir araştırma yaptım evin diğer üyelerine en beğendiğiniz özelliğimi söyleyin bakalım dediğimde kızların ortak fikri iyimserliğim ve enerjimin yüksek olması sevgili eşimden ise dır dır yapan kadınlardan olmayışım cevabını aldım.

Evet bende bu cevaplara aynen katılıyorum.

➷ Bunun yanında tembel bir insan olmayışımı kendi işini kendi yapmayı seven biri olmamı inanın çok beğeniyorum. Bunu yazarken acaba ukalalık mı yapıyorum diye de  düşünmüyorum artık çünkü çevreme baktıkça kendime haksızlık yapmak istemiyorum.

 ➷ Keşfetme ruhumu da çok seviyorum. Hiç bıkmadan hayallerin planların peşinden koşabilirim.

 ➷ Her ne kadar inatçı olarak değerlendirenler olsada (!)  ki ben buna kararlılık diyorum işte bu özelliğimi de çok seviyorum.

 ➷Doğadan çiçekten ağaçtan gökyüzüne bakmaktan denizin kokusundan güneşin doğuşundan  mutluluk duymak bence güzel özellikler yahu...   

Bu arada  zamanında yazdığım bir listem oldu ya pek bir mesudum😊


4 yorum:

Çileksuyu Sibel dedi ki...

Reyhan,esinin cevabi sahane:)

Nazpek dedi ki...

Kendim diye demiyorum valla hiç dırdırım yoktur sibel:)

Satır Arası dedi ki...

Evde annem çok söylenen biriydi( bunu şikayeetmek için demiyorum) kendine uymayan bir çok şeye söylenebilir, dırdır edebilirdi... :)
Bende hep kendime derdim ki; evleneyim ben böyle olmayacağım. Gerçektende bende dırdır eden bir eş bir anne değilim ve bu huyumu kendimde çok seviyorum.
Hırs konusunda eşim de sizin gibi bir bakış açısı ile yorumluyor bu durumu :)))))
Ama kararlılık önemlidir. Bende tam tersine biraz zorlanırsam bırakabilirim...
Yine keyifle okudum yazınızı.
Sevgiler. :)

www.macerakitabim.com dedi ki...

Hahaha :) Ben arada dır dır yaparım. Ama dır dır yapıyorsam sahiden de bir şeyler ertelenme sınırının üstüne çıkmıştır da ondan :) Ben kendimi olayların negatif yanına yakın bir insan olarak değerlendirdim. Sonra Kuzey girdi hayatımıza, büyüdü. Negatif olaylar ondan sorulur oldu. Onu görünce çocuğu pozitif yanları görmeye öylesine zorlamaya başladım ki, sanırım ucundan pozitif bir insan oldum :) Değişik bir bakış açısı değil mi?

Bu arada ülkede saçma sapan olaylar bitmiyor. DÜn Selçuk'un çalışmayan OGS'sini kapatmak için Ziraat Bankası'na gittim. Bunu kapatıp, yenisini alacağım. Kasadaki hanım 13.5 Lira eksi bakiyeniz var. Kapatmak için bunu vermeniz gerek dedi. Tamam dedim. elbette. Sonuçta borcum var değil mİ? Ama dedi 50.00 tl vereceksiniz. Neden dedim: Çünkü dedi 13.5 lira alamıyorum, 50 lira almam lazım. Kalan bakiyeniz için 31 gün sonra tekrar gelirsiniz dedi.
İşte bu olaylar beni geriyor. Akıl var, mantık var. Herkese eziyet değil mi bu saçma işler?
Bu durumlarda pozitif olamıyorum işte. Sanırım benim mantıksız işlere tahammülüm yok. Yine de bil bakalım ne yaptım?
Bankadan kavga etmeden ayrıldım. :) Bak, ne kadar pozitifim.