28 Şubat 2017 Salı

BİTEN ŞUBAT VE LİSTELER

Bütün bir kış epeyce söylendik ama havaların düzelmeye başlamasıyla aydınlık zamanlarda işten çıkmak gayet güzel olmaya başladı. Günler yine hızlıca geçiyor Şubat ayıda çok şükür geldiği gibi gitti. Hayatımız belli bir rutinde akıp gidiyor. Eskiden olsa sıkıcı diye düşünürdüm ama şimdilerde rutin bir hayata sahip olmak yada daha doğrusu, hayatı belli bir düzende yaşamayı tercih edenler için bu durumun kıymetli olduğunu anlamış oldum.
İşler yoğun çalışıp duruyoruz. Bol bol da emeklilik hayali kuruyoruz. Kızlar okula gelip gidiyor. Büyük olan geçen hafta ilk kez önlük giyip laboratuvar dersine girdi. Pek bir gururlandık ama arkasından da inşallah laboratuvarı patlatmaz diye dalga geçtik:)

Gelelim liste mevzuuna. Yine ikisi bir arada olacak ama umutluyum haftalık yazma konusunda azimliyim yani😄


52 Liste Projesi & Liste 8- En sevdiğiniz özlü sözlerin listesini yapın .


  Kızlara sorarsak yanıtları hemen "Haticeye değil neticeye bak" olur. Neden derseniz bizim evin kızları sınavlardan sonra genellikle "soruyu biliyordum dikkatsizlikten yanlış yaptım" yada  "soru yanlışdı" oda olmadı "gidiş yolum doğru ama işlem hatası yapmışım" gibi bitip tükenmek bilmeyen cümlelerine karşı evde kurulan yegane özlü sözdür.

Madem kızlardan başladık öyle devam edeyim. Evet bir diğer  özlü sözümüz "aç ayı oynamaz" Bizim evin sürekli bir açlık sorunu var evin derken karı koca biz ne olsa yeriz ama kendileri onu sevmem bunu yemem dedikleri için daimi açlardır.

"Her tercih bir vazgeçiştir". En sevdiğim sözlerden biri hem hüzünlü gelir hem umutlu. Seçmek, diğerlerinden vazgeçmektir. Her vazgeçiş de yeni bir başlangıçtır.

➷ "Büyük lokma ye büyük söz söyleme" hayatım boyunca en korktuğum şeydir büyük konuşmak.Öyle peşin peşin konuşmalardan da hiç hoşlanmam. Hayatın neler getireceği yada neler götüreceği hiç belli olmaz.

Gelelim diğer listeye

52 Liste Projesi &Liste 9 - En çok değer verdiğiniz şeylerin listesini yapın.

Çekirdek ailem...

   Pek tabii hayatımı paylaştığım eşim ve kızlarım benim için hayattaki en önemli varlıklarım. Hayatın her alanını her zorluğunu birlikte  göğüsledik. Şimdilerde üç yetişkin bir ergen en keyifli zamanlarımızı yaşıyoruz. Yeri geldiğinde hep birlikte aynı filmi  izliyor yada hep birlikte şehir gezileri yapabiliyoruz. Hayattaki en büyük şükrüm de budur.

 Kitaplarım,defterlerim ve kalemlerim... 
En sevdiğim ve değer verdiğim eşyalarımın başında gelirler. Hepsini tek tek severim ve kimseye vermeye de kıyamam. Ama gel gör ki evin iki kızının gözü de hep benim kalemlerimdedir.
  
Çiçeklerim...
Bu zamana kadar hep balkonu olan evlerde oturduk. Ve Nisan dedik mi  balkon mevsimini açar havalar soğuyuncaya kadar orada vakit geçirirdik. Ama bu sefer maalesef balkonumuz yok taşınırken balkon çiçeklerimin hepsini bırakmak zorunda kaldım. Çok az kısmını getirip şu saçma Fransız balkonu dedikleri yere koyabildim. Kış boyunca öylece boynu bükük durdular bakalım baharla birlikte yeniden yeşerecekler mi?  
Zaman...
En değerli şey zamandır boşa dememiş diyen. İyisiyle kötüsüyle yaşanan bir devinim aslında. Telafisi zor geriye döndürmesi imkansız olan. Mesela kızların bebeklik dönemlerini o kadar çok özlüyorum ki anlatamam. 

Arkadaşlarım...
Yerleşik bir hayatımız olmadığı için arkadaş konusunda ailemizin tüm fertlerinin sorunu olmuştur. Uzun soluklu dostluklar yada koşulsuz birliktelikler bir elin parmaklarını geçmez. Zaten her seferinde yeniden başlamak yeni insanlar tanımak bir müddet sonra insanı iyice zorluyor. Bundan mütevellit az olsun öz olsun bu konu hakkındaki temel düsturum olmuştur. 


1 yorum:

Çileksuyu Sibel dedi ki...

ne guzel listeler ve blog cok tatli olmus,ferah ferah.icim acildi:)