25 Ağustos 2014 Pazartesi

MAYIS'TA ANTAKYA

 
Hayat gezince güzel diye boşa söylenmiyor. Keşke olanaklarımız ve zamanımız elverse de daha fazla gezebilsek.
 Uzun zamandan beri gitmek istediğimiz ama bir türlü fırsat bulamadığımız Hatay gezisini bu yılın Mayıs ayında gerçekleştirdik. Yanımızda Bursa'daki kazanımlarımız olan dostlarımızla adım adım dolaştığımız bu şehri biz çok sevdik.
Her ne kadar sınır bölgelerinin gergin ve karmaşık duygularının inceden inceye hissedildiği şu günlerde tedirginlik olsa da  onca  medeniyete kucak açan  kadim topraklar bunun da üstesinden gelecektir. 


Hatay şehir merkezi yani Antakya gezimiz Mozaik Müzesi ile başladı .Başladık başlamasına ama müze taşınacağı için sadece yüzde onluk bölümü ziyarete açıktı. Neyse ki müzenin en önemli eseri olan ve en çok görmek istediğimiz Antakya Lahdi tüm ihtişamı ile sergilenmekteydi. Önünde uzun uzun durup hayranlıkla ayrıntılarını hafızama kazımak istedim.








 
İçinden  nehir geçen şehirler ayrı bir güzeldir. Antakya'yı da Asi Nehri ikiye  ayırıyor ama ne yazıkki  asiliği sadece isminde kalmış gibi lakin akan  su miktarı bir hayli azdı.
 
Hoşgörü şehri Antakya tüm dinlere ait ibadethaneleri, daracık sürprizli taş sokakları, dışarıdan bakıldığında sadece ev sandığınız ama kafanızı kapısından uzattığınızda muhteşem bir avluyla karşılaştığınız  güzelim konaklarıyla gezilesi görülesi bir şehir.
 
 
 
 
 
Bu gezi birazda lezzet turuydu aslında. Hatay mutfağını anlatmaya gerek yok sanırım. Tepsi kebabı,  mezeleri ,baharatları, salataları , künefesi hepsi birbirinden
şahaneydi.
 
 


Birde esnafı varki bahsetmeden geçmek imkansız. Çarşısından lokantasından cafesinden her nereye girerseniz samimiyetle ağırlanan bir misafir olduğunuzu hissediyorsunuz.






İki günlük gezi sonunda hafızamızda  güzel anılar damağımızda muhteşem tatlarla Antakya'dan ayrıldık.








2 yorum:

Swotpisces dedi ki...

güzel fotolar, insanın gidesi geliyor...

Unknown dedi ki...

hobi dünyasına yapmış olduğumuz giriş sonucu bu kez kahveler dışında duvardaki pano bir başka sempatik geldi.Reyhan bir ara marangozada gitsek!