28 Ocak 2013 Pazartesi

KÜÇÜĞÜM



Dokuz yaşınını da doldurdun küçüğüm.Küçüğüm diyorum ama laf aramızda sınıfının en uzun ve en yapılı kızısın.Renkli neşeli bir o kadar da inatçı (babanın bu cümledeki repliğini söyleyimde tam olsun *kime çekmiş*) olduğunu her gece bir bahaneye yatağımıza geldiğini ablanla her ne kadar birbirinizi yeseniz de  birlikte çok eğlendiğinizi de söylemek isterim.

Büyüyünce ne olacaksın sorusuna verdiğin cevap şu an itibariyle moda  tasarımcısı.Zaten evde bulduğun tüm şal ve kumaşlardan çeşit çeşit kıyafet yapıp altına topuklu ayakkabılar giyinmek en sevdiğin oyun.

Bu sene büyümüş olduğunun bir kanıtıda sanırım doğumgünü partisi istememen oldu.Zira diğer yıllarda günler öncesinden başlayan hazırlıklarımız olurdu.Bu gün bir pastayla işlemi  tamamlıyacağız.Yaa işte büyümüşsün sende...

Hani sabahları  sarılıp koklaştığımız zamanlar sana diyorum ya sıcak poğaça gibi kokuyorsun sende *ya anne ya deme öyle canım çekiyor* diye işte ben seni düşündüğümde hep seni canım çekiyor dağılmışsam eğer seni ve ablanı düşündüğümde hızlıca toparlanmışımdır hep.
Bu gün itibariyle sen dokuz yaşındasın,ben kırk...

Doğduğun günden beri huzurlu ve mutlu bir çocuktun tıpkı şimdi olduğun gibi.Ama eğer çevren yada ben sinirli yada mutsuzsa anında sende öyle oluyordun Ben sakinsem sen de sakinleşiyordun.Ben mutluysam sen iki katı mutlu oluyordun.

Sen de anne olduğunda unutma bunu.Ancak sen mutlu olursan mutlu edebilirsin çocuğunu.

O yüzden cesur ol küçüğüm.Sakın korkma hayattan.
 
"Hayat iki seçenek sunuyor sana. Ya payına düşen kederi parlatacaksın ya da ömrünle iyi geçinmeye bakacaksın. Sen ikincisini tercih edersin umarım."

Doğum günün kutlu olsun İpek kızım...
















3 yorum:

Flame dedi ki...

nice güzel yaşları olsun kuzunun...

Sibelbek dedi ki...

"Cesur ol küçüğüm, sakın korkma hayattan!"

bu dönemin en önemli farkı bu bizden sanırım, hayatla barışık büyüyorlar... ne mutlu ki senin gibi annesi var ;)

kutlarım güzel kızın yeni yaşını. kendinden daha güzel olsun inşallah :)))

Nesrin dedi ki...

mutlu yıllar o güzel yüzü hep gülsün .