8 Mart 2010 Pazartesi

RAPOR

Martın kapıdan bakma kısmını geçirdik kazma kürek yakma kısmına geldik zira  hava buz gibi arada kar atıştırıyor.Rutin bir hafta sonu geçirdik.Alışveriş,topla temizle sil süpürden ibaret.Araya bir sinema sıkıştırmak istedim ammavelakin kızlardan izin çıkmadı.Bende şansımı bu akşam için denemeye karar verdim.Cücelerin gönlü olursa  karı koca bir sinema kaçamağı yapacağız.

Bu arada 12 yıldır kullandığımız televizyonumuzu emekliye ayırmaya karar verdik.Yeni bir televizyon aldık yarın gelicek.Kızlar sabırsızlanıyor ama ben bir yandanda üzülüyorum.Yenilenmek güzelde sanki eşyayla birlikte anılarımda evden gidecek diye bir korku kapladı içimi.Taksitlerini ödemek için çekilen sıkıntıları daha dün gibi hatırlıyorum.Nelere tanıklık etti,kaç ev kaç il değiştirdi bizimle birlikte, kızlar ona bakarak büyüdü.Ama hayat bu işte yenisi gelince eskinin hükmü kalmıyor... 

7 yorum:

aysema dedi ki...

Eşyalarla vedalaşmak bana da çok zor geliyor. Tadilattayız, atılanlar var, her biri bir parçamı götürüyor sanki.

Sevgiler.

Sibelbek dedi ki...

yenilik iyidir, tazelik canlılılık verir. eskisi bırak anılarda güzellik katsın artık, yapacağını, katacağını katmış size :)
hangi filme gideceksiniz olurda kaçabilirseniz?

Sibelbek dedi ki...

çok eğlenceliymiş... gidiverde, anlatıver garii :P

laleninbahcesi dedi ki...

rapor kabul edildi işleme kondu:))) Tv nizi güle güle kullanın. Ben değil ama kocam bu konuda müthiş arşivcidir. Her şey için bir gün lazım olur der:))))

Sevgilerimle...

Unknown dedi ki...

Haklısın canım,sanki o eşyalar da bizimle hayatı paylaşıyor,yaşama renk katıyor değil mi?

meltem dedi ki...

sorma sormaa bizde yeni eve taşındık ama hala eski televizyonumuz duruyor 51 ekran kutuccuk yok yok kutu kutu pense televizyonumz hala duruyor:))
beyim bi an önce kurtulmak istiyor kendisinden ama aslında bi yandan üzülmüyor değilim bizim emektar ne de olsa
sizde güle güle iyi günlerde izleyin yeni tv nizi

asmabahce dedi ki...

ben yenileri çok severim heyecan ve yenilik katar hayata:) bir rus atasözü vardır, eskileri atmadıkça yenilere yer açılmaz.. tabi hayatınızdaki her durum için de geçerli bence bu.. güle güle kullanın.