10 Nisan 2009 Cuma

*KRİZ BİTTİ AŞK VAR*


Eyy Aşk sen nelere kadirsin.Yanlış anlaşılmasın bu aşk başka aşk.Hani ben bir önceki postta perde olayından bahsetmişdim ya enson dedikleri gün ve saatte yine bunlar yok piyasada arayan soranda yok.Ben gayet sakin bir sonraki günün öğleden sonrasına kadar bekledim.şimdi siz yuh artık dahada bekledinmi demeyin (ki dediğinizi biliyorum) bende bir sabır bir dinginlik sormayın ben bile şaşıyom kendime hani sabırlıyım ama bu biraz aştımı ne diye de düşünmüyo değilim hani.Neyse dün öğleden sonra gittim "abla kargoda sorun çıktı tül hazır ama mekanizma bekliyoz ne yapalım bizede firma böyle diyo falan filan kem küm ıvır zıvır........."
Ben gayet sakin firma böyle çalışıyorsa lütfen bu firmayla çalışmayın ozaman.Bakın insanları mağdur edip parasıyla rezil ediyorsunuz.Bugün yarın diyip insanları zor durumda bırakmayın bir gün sonra olacaksa siz yinede iki gün sonra deyin.Obsiyonlu konuşun inandırıcılığınızı yitirmeyin dedim.Hemen akşam gelin taktığınız perde ve zımbırtıları alın ben istemiyorum.Ha siz almazsanız akşam söker ben getiririm dedim.onlarda "Tamam abla çok haklısınız" dediler.Ben işyerine döndüm ama gayet sakinim Taç Linenin sitesine girdim durumu özetleyen bir mail attım onlara şikayetimi bildirdim.Bir iki saat sonra bunlar beni aradı "abla tülde mekanizmada hazır takalımmı yoksa çıkarıp alalımmı" Bir an düşündüm ee hadi takın bakalım dedim.Akşam eve gittim İpek böcüğü mutluluktan uçuyor "anneeee gözlerini kapat sakın açma sana bir süprizim var" elimden tutup odasına gittik "tata tataammmm baak perdem geldiiii"

Şimdi Aşk bunun neresinde diyorsun değil mi? efendim ben iki gündür Elif Şafak'ın AŞK romanını okumaktayım.Ve anladımki sabrımın sukunetimin nedeni bu kitapmış.Kitapta Mevlana ve Şems'in ilahi aşkı üzerinden Ella ve Aziz'in dünyevi aşklarına uzanan çok akıcı etkili ve insanın ruhunu dinginleştiren bir anlatım var.İşte GÖNLÜ GENİŞ VE RUHU GEZGİN SUFİ MEŞREPLİLERİN KIRK KURALINDAN bazıları :

Altıncı Kural: Şu dünyadaki çatışma,önyargı ve husumetlerin çoğu dilden kaynaklanır. Sen sen ol, kelimelere fazla takılma.Aşk diyarında dil zaten hükmünü yitirir.Aşk dilsiz olur.

Yedinci Kural: Şu hayatta tek başına inzivada kalarak,sadece kendi sesinin yankısını duyarak,Hakikat'i keşfedemezsin.Kendini ancak başka insanın aynasında tam olarak görebilirsin"

Dokuzuncu Kural: sabretmek öylece durup beklemek değil,ileri görüşlü olmak demektir.Sabır nedir? Dikene bakıp gülü, geceye bakıp gündüzü tahayyül edebilmektir.allah aşıkları sabrı gülbeşeker gibi tatlı tatlı emer,hazmeder.Ve bilirler ki, gökteki ayın hilalden dolunaya varması için zaman gerekir.

Hadi ben kitabıma geri döneyim artık.Hepinize AŞK dolu İyi hafta sonları

11 yorum:

nazo dedi ki...

Ben de okumak istiyorum. Son zamanlarda iyi yönde yorumlar görüyorum AŞK ile ilgili..
Perdeye sevindim bu arada..

laleninbahcesi dedi ki...

gülüyorum niye mi???, çünkü kardeşim Ordu da perdeci ve Taç bayii hehehehe acaba sorunu onunlamı yaşadın, çekeyim kulaklarını hemencecik. Adı Metin .Sanıyorum sorun onlardan kaynaklanmamıştır. Çünkü Tüm Ordu ve Karadeniz deki pencereler onlardan sorulur . Yine firma ile ilgilidir :))) heheheheh eğer onlarsa ne tesadüf dimi:)))
Kitabı okumadım henüz ama ilk sırada bekliyor. Sevgiler sana

Merve dedi ki...

aynı şey başımıza geldi bizimde şeker.. oyaladılar oyaladılar bir geldiki perdeler kısa, sanki yıkanmışta çekmiş gibi.! dediğin gibi paranla rezil olmak tam da budur!

Nazpek dedi ki...

Sevgili Lale hanım
Ayy yani tesadüfün bu kadarı yani Sakın bişe demeyin artık halloldu herşey. tatlıya bağladık zaten bu arada gelininizle birlikte çalışmışız allam ya nerdeen nereyeee
Kucak dolusu sevgiler size

laleninbahcesi dedi ki...

e dünya bu kadar küçük işte. Temmuz da Ordudayım kısmetse, gelince bi blog buluşması yaparız eğer Ordu da olursanız. Görüşeceğim bir kaç arkadaş var çünkü.
Sevgiler size , perdenizi güle güle kullanın

hande dedi ki...

herseyde vardır bır hayır :) neysekı gelmıs ıyı gunlerde kullanın. ıyıgunler ..

Flame dedi ki...

Gözün aydın canım. Ufaklık sevinmiş ve beğenmiş ya buna şükür..

MAVİANNE dedi ki...

AŞK Seni de sarmış ne güzel

sabır sabır

napalım bunlar da senin testin demek ki

perdeciye teşekkür et seni sınadığı için :))

sevgielr

Opal dedi ki...

ben tesadufe guluyom Nazpek'im. oy oyy.. ayrica nasi kitapmis bu ya hayat degistiriyo resmen merak ettim walla..

meltem dedi ki...

bunları bizimle paylaştığın için sağol bu kurallar çok hoşuma gitti benim :)

Unknown dedi ki...

Eh güle güle kullan,beklemne değmiştir umarım.Kitaptan alıntılarda çok güzeldi,sevgiler.