21 Mayıs 2009 Perşembe

*MAYIS YEDİSİ*


Samsun'dan başlayıp Artvin'e kadar uzanan kıyı şeridinde , halk arasında Mayıs Yedisi olarak bilinen ve her sene 20 Mayıs'ta Kutlanan bir şenlik var.Dün sabahdan itibaren sahil tıklım tıklım dolmuştu.Tam bir panayır yeri gibi.


Yaşlılar gençler kadınlar çoluk çocuk kimi ararsan var yani.Bir tarafta satıcılar bir tarafta gözleme yapanlar pamuk helvacılar,kuruyemişçiler,dondurmacılar yok yok yani.İlçelerde, köylerde yaşayıp belki yılda bir kere şehire gelen,parasını bugün için biriktiren ve ihtiyaçlarını almaya çalışan kadınlar,kalabalıktan istifade özgürce eğlenen gençler,deniz suyunu ağrıyan dizlerine süren yaşlı teyzeler , gelemeyen arkadaşlarına pet şişede deniz suyu dolduranlar...



Akşam yemekten sonra kızları alıp bizde katıldık şenliğe.Hava kapalı ama sıcakdı.önce kolbastı ekipleriye coştuk sonra VOLKAN KONAK'la gönül telimizi titrettik.Üstüne birde muhteşem havai fişek gösterisi eee daha ne olsun değilmi.(İpek böceği mest oldu bu arada, bayılıyor havai fişeklere.Babasıda senin için attırdım bunları dedikçe tel tel oldu)





NOT:Bu sabah işe gelirken sahil tertemizdi sanki dün şenlik orda olmamış gibi bir tane çöp yoktu yerlerde.Belediye görevlileri sabaha kadar çalışıp heryeri çiçek gibi yapmışlar.Güleryüzlü başkanımızı ve çalışma ekibini bir kez daha takdir ettik.

4 yorum:

lori dedi ki...

hic duymamistim bu "mayis yedisi"ni ya .. "mayis kedisi" diye okudum basligi zaten :)) walla bak.
ya volkan konak'i ben de nedense cok severim. bayildim bu festivale ben, her bolgenin farkli kulturleri,adetleri, kutlamalari var ne kadar guzel bisey.
bu arada enisteye cok guldum ipek bocuunu nasil da kandirmis yaff! yalnizzz enn sevdiim seylerden biri HAVAI FISEKLERDIR!!! bayilirim bayiliriiimmm! mest olmus bi sekilde seyrederim hep..
soylesene enisteye, benim icin de attirsin su havai fiseklerden ablaa:))) ehuuhh

MAVİANNE dedi ki...

tebrikler ordu belediyesine
gerçekten de kutluyorum
ne güzel kutlamışsınız mayıs 7 sini
her dileğinin olması dileğimle
sevgiler...

Adsız dedi ki...

ne güzel bişeymiş bu mayıs yedisi. böyle eğlenceleri çok severim. havai fişeklere de bayılırım. o fotoyu siz mi çektiniz? harika bişeymiş...

laleninbahcesi dedi ki...

çocukluğumdan beri hiç bir mayıs yedisinde Orduda olamadım. Nasıl da kıskandım anlatamam. Sevgilerimle