21 Ekim 2010 Perşembe

HAYATIN TADI

 
 Kısalan günlere uzayan gecelere eğlence bulma zamanıdır.Ne yapmalı ne yapmalı derken organikliği tescilli
minnak elmalarımızı reçel yapmaya karar verdik.İki akşamımızı anne ve kızlar olarak gayet faal bir o kadar da tatlı geçirdik.Bir akşam pişirdik.Bir akşam süsledik.Cüceler mutlu anneleri hem yorgun hem mutlu...


17 Ekim 2010 Pazar

ÇİÇEK KIZ

Kapalı ama yağmursuz bir gün.
 İpekliyle birlikte sitenin bahçesinde biraz top oynadık biraz çiçekleri sevdik.Tabi dışarı çıkmadan yanımıza yine bir lira aldık.Belki ihtiyacımız olurmuş...



16 Ekim 2010 Cumartesi

SAKARCA

Evet karşınızda lezzetinden   burada  bahsettiğim Ordunun meşhur sakarcası.Kendileri yaklaşık 20 saatlik bir yolculuktan sonra Tekirdağ il sınırlarına girerek mutfağımıza teşrif etmiştir.


Hani şu nefis börek tarifinin sahibi sevgili Oya arkadaşımın annesi tarafından getirildi.Anlaşıldığı üzere Pazar kahvaltısında soframızı şenlendirecek.

9 Ekim 2010 Cumartesi

ABLAAA ÇANTAMI HAZIRLARMISIN?

Son sürat eğitimli günlere başladık.Yeniden en başa dönmek bir hayli zor oldu.Ülkemizde eğitim sistemi sürekli bir değişim halinde olduğundan mütevvellit ne yapacağımızı şaşırmış durumdayız.Nerde o fişler nerde heceler direk mevzuya daldık öyle harfleri kafana göre söylemek yok "le" diye uzatarak yanında e harfi varmış gibi okumayacakmışız sadece sesini çıkarıcakmışız. Birde el yazısı işin içine girince ilk haftalar epey bir sancılı geçti neyseki gitgide alışıyor küçükhanım.
Sorumluluk konusundaki endişelerimiz kısmen doğru çıksada korktuğumuz kadar olmadı.Eğitim hayatının en güzel tarafı harçlık olayı imiş kendisi öyle söylüyor.Hergün bir lira alacakmış ama hepsini harcamayacakmış.Birikim yapmayı kafasına koysada kantindeki abur cuburları görünce bu kararını anında rafa kaldırıyor.Son günlerdeki en çok sorduğu soru "Anne bir lira verirmisin?"  yanıt olumsuz ise  yarısınada razıyım babında     " elli kuruş?" 

6 Ekim 2010 Çarşamba

MECAZİ AŞKA İNANDIM



-Bir erkeğin bir kadına aşık olduğunu nasıl anlarsın İpektoş?

-Çok kolay anne birbirlerine baktıklarında havaya böyle kalpler çıkar

- e o zaman baban bana aşık değil, hani bak kalp çıkmıyor

- off anne ya  mecazdan yanii...

-!!!!!