31 Temmuz 2009 Cuma

KAPLUMBAĞA MİSALİ


*********************
Günler yoğun geçiyor.Tayin işleri bitti gibi.Hafta başında ayrılışımı yapacağım.Ufak ufak evi toparlıyoruz.Ama gayet rahatız.Anladıkki biz yer değiştirmeye alışmışız.Üç yıldan sonra huysuzlanmaya başlıyoruz.Yenilenmenin en güzel yolu bu bize göre bu.13 yılda 5 kere il değiştirdik birde her defasında iki kere ev taşıdık.Bilmem başka birşey söylemeye gerek varmı.Emekli olduktan sonra nakliye işinemi girsek acaba diyoruz.Nazlı kız Ortaokula yeni bir ilde başlayacağı için mutlu burda kalsaydıkda okulu değişecekti.Ama İpek böcüğü Süleyla teyzesinden ayrılacağı için çok mutsuz.İlk başlarda epeyce ağladı şimdi sanki alıştı gibi ama yinede taşınma konusu açılınca bu konuyu konuşmak istemiyor.


***********************

28 Temmuz 2009 Salı

YAĞMURUN ELLERİ


Gökyüzü delindi sanki dün akşamdan beri aralıksız yağıyor.İpektoş'la birlikte balkonda yağmuru izledik.Begonyaların yaprağındaki damlacıkları sevdik.Araştırmacı meraklı minik hemen büyütecini kapıp geldi.Yağmur damlalarını inceledi.Annesinede bu anı resmetmek düştü...





27 Temmuz 2009 Pazartesi

TATİL GÜNLÜĞÜ

Nasıl anlatsam nerden başlasam...


Dolu dolu günler geçirdik.Hüznü, tatil keyfini, sabırsız bekleyişi kısaca her duyguyu yaşadık.
tatilimizin hemen başında dedemi kaybedince İstanbul'a geçtik.Annemin baba evi bizim dede evimiz sonsuza dek kapandı.Bir devir sona erdi.Elbetteki çok acıydı ama son bir yıldır o kadar hastaydı ki acılarının dinmiş olması bizim için teselli oldu.


Bu zor döneminde anneme çok iyi geldik.Topu topu üç kardeşiz ama yinede aynı döneme denk gelemiyorduk. Bu sefer fire vermeden hep birlikte olabildik.Çook da güzel oldu doğrusu...


Susurluk'ta mola Altınoluk


Annemin balkonu (Şile)

Deniz güneş kum ve kitaplar

Annem bizle uğraşarak resmen acısını hafifletti.Kahvaltılar yemekler bizim kızların pasta börek siparişleri derken günler nasıl geçti anlamadık.Ha birde tabi yazının başında belirttiğim heyecanlı bekleyiş kısmı var tabi.Bizim tayinimiz çıktı.Bir önceki yazımda yolcudur abbas demiştim gerçekten yolcuyuz artık.Ama çokta mutluyuz.Karadenizi noktalayıp Trakya'ya uzanıyoruz.Yeni başlangıçlar zamanı artık.